Gemeentelijke middelen
Als iemand een bijstandsuitkering ontvangt zijn er landelijke regelingen waar de werkgever gebruik va kan maken. Maar er zijn ook verschillende gemeentelijke regelingen (loonkostensubsidies) waar de werkgever gebruik van kan maken.
Veel gemeenten hebben in het kader van de Participatiewet financiële middelen beschikbaar om de werkgevers te ondersteunen bij de zoektocht naar een geschikte werknemer. Elke gemeente bepaalt zelf hoe de lokale regelingen er uit zien. Het is daarom zaak dat als u als werkgever een uitkeringsgerechtigde met een bijstandsuitkering in dienst wilt nemen, u bij de betreffende gemeente navraagt wat de regelingen precies zijn.
Mobiliteitsbonus voor 56 plus of een arbeidsgehandicapte
Neemt u een uitkeringsgerechtigde van 56 jaar of ouder of een arbeidsgehandicapte in dienst? Dan komt u in aanmerking voor een mobiliteitsbonus. U krijgt de mobiliteitsbonus van maximaal € 7.000,- voor maximaal 3 jaar.
Heeft uw werknemer recht op beide premiekortingen? Dan past u alleen de premiekorting arbeidsgehandicapte werknemer toe. U mag de beide premiekortingen niet tegelijk toepassen. Vul de Regelhulp premiekortingen in om te kijken of u in aanmerking komt voor de premiekorting, wat de hoogte en de duur ervan is en hoe u de premiekorting toepast.
Wanneer komt u in aanmerking?
Scholingvoucher voor 50-plussers
De scholingsvoucher is een subsidie voor een opleiding voor een nieuwe werknemer. Wilt u een werkloze werknemer met een WW-uitkering van 50 jaar of ouder in dienst nemen? En heeft hij een opleiding nodig om de functie te kunnen uitvoeren? Dan kunt u voor de kosten van deze opleiding een scholingsvoucher aanvragen. De subsidie is maximaal € 1000 (inclusief btw). Dit bedrag is bedoeld voor alle kosten die bij de opleiding horen. U kunt deze scholingsvoucher aanvragen tot 1 oktober 2016.